Hailuodon Urheilijat ry järjesti lauantaina 13.11.2021 talkoot Hyypälle johtavan tien kunnostamiseksi

-Seuran syyskokouksessa nousi esille toive tien kunnostamisesta, ja jäsenemme Sakari Piekkola ilmoitti, että hänen mailtaan voi käydä hakemassa hiekkaa tien kunnostamiseen. Toiveena oli, että tie kunnostettaisiin ennen kuin maa ehtii routia, joten aikaistimme hieman alkuperäistä suunnitelmaamme, kertoo seuran puheenjohtaja Annukka Loukola.

Talkooväkeä oli lopulta paikalla yli parikymmentä.

Kuva: Annukka Loukola. Tie ennen

Kuva: Annukka Loukola. Tie talkoiden jälkeen

-Kun Touhu-Palvelut Oy:n Juha Toppi saatiin mukaan, loppu sujui helposti. Juha järjesti työvälineet ja materiaalit, ja seura kutsui porukkaa kasaan. Oli hienoa huomata, miten paljon ihmisiä kiinnosti lähteä mukaan talkoisiin. Hyypän alueen kunnostus on ollut muutenkin tapetilla viime aikoina, ja tien huono kunto on harmittanut pitkään. Nyt saatiin ainakin se asia korjattua, Loukola riemuitsee.

Talkoot kestivät hieman ennakoitua lyhyemmän aikaa, sillä työt saatiin valmiiksi jo ennen pimeän tuloa. Traktori-peräkärry-yhdistelmiä tuli niin monta, että hiekan kuljetus työmaalle sujui nopeasti.

Kuva: Annukka Loukola. Traktori tasoittamassa tietä

-Talkooväen ruokkiminenkin sujui erinomaisesti, kun eräs perhe lupasi, että talkooväki saa käyttää heidän keittiötään ja ruokailutilojaan. Loppukahveja hörppiessä talkoolaiset kyselivätkin, mikä olisi seuraava talkoiltava kohde. Siinä jo alettiin suunnitella uutta, Loukola kertoo.

Jos tahdot mukaan tekemään hyvää yhdessä tutustu Hailuodon urheilijoiden toimintaan tai liity jäseneksi! Kaikki jäsenet ovat tervetulleita.

Kuva: Veera Viippola Syömässä talkoohengessä