Hailuodon kunnan järjestämissä tilaisuuksissa otetaan käyttöön koronapassi

Hailuodon kunnan koronakoordinaatioryhmä linjasi 24.11. kokouksessaan AVIn määräykseen perustuen päätöksen koronapassin käyttöönotosta kunnan järjestämissä yleisissä sisätilaisuuksissa. Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia voidaan järjestää vain koronapassia edellyttämällä kaikilta osallistujilta.

Koronapassia on mahdollista vaatia vain kunnan itsensä järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Jos tila on annettu urheiluseuran tai muun ulkopuolisen käyttöön, passin käyttämisestä päättää kyseinen toiminnanharjoittaja.

Pohjois-Pohjanmaan leviämistilanteen takia emme valitettavasti voi kutsua yleisöä koulun tai päiväkodin joulunajan tilaisuuksiin.

Koronapassin hankinta

– Ensisijaisesti koronatodistus tulee tulostaa Kanta.fi-palvelusta. Koronatodistus löytyy kanta-palvelun etusivulta.

– Mikäli kuntalaisella ei ole mahdollisuutta tulostaa koronatodistusta, sen voi tulostaa terveyskeskuksesta hoitajan toimesta. Koronapassin voi myös ladata omalle puhelimelle tai tabletille.

– Mikäli tarvetta koronapassin tulostukselle: soita terveydenhoitajalle 044 4973 543 – saat tiedon, milloin todistus noudettavissa

Maskisuositukseen tiukennuksia

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen koronaepidemiakuvaa tiistaina 23. marraskuuta. Ryhmä totesi alueen täyttävän edelleen leviämisalueen kriteerit, sillä rokotuskattavuus on alueella muuta maata alhaisemmalla tasolla, ja koronapotilaiden määrä alueen sairaaloissa on kasvanut. Myös testaaminen ja tartuntojen jäljitys kuormittavat terveydenhuoltoa. Koordinaatioryhmä suositteleekin kasvomaskin käyttöä aina myös rokotetuille henkilöille, kun liikutaan sellaisissa sisätiloissa, missä on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Rokottamattomille henkilöille maskin käyttöä suositellaan aina julkisissa sisätiloissa liikuttaessa.

Alueella jo aikaisemmin käyttöön otettujen ravintolarajoitusten ja tulevana perjantaina 26.11. voimaan astuvien kokoontumisrajoitusten odotetaan hillitsevän tartuntojen kasvua ja sen myötä myös sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrää.