Hailuodon kunnalle oma radioamatööriasema

Hailuodon kunta on saanut luvan radioamatööriasemalle. Aseman kutsumerkki on OG8L.

Radioamatööriaseman avulla kunta voi entistä paremmin varautua poikkeusoloihin: asemaa voidaan käyttää tilanteissa, joissa muut kanavat eivät toimi. Jatkossa asema mahdollistaa myös radioamatööritoiminnasta kiinnostuneiden kouluttamisen ja tarjoaa uuden harrastusmahdollisuuden hailuotolaisille.

Radioamatööritoiminta on luvanvaraista ja säädeltyä. Toiminta ei ole kaupallista, vaan radioamatööritoiminnassa on kyse harraste-, koulutus- yms. tarkoitukseen käytetystä radiotoiminnasta.

Yhteyksiä voi pitää henkilö, joka on hankkinut toimintaa varten pätevyyden. Tutkintoja pitää Suomen Radioamatööriliitto ja pätevyyden myöntää Traficom. Pätevyys tarvitaan radiolähettimen käyttöä varten. Radiolähetintä voi käyttää muukin henkilö pätevyyden omaavan valvonnassa. Tämä mahdollistaa lähettimen käytön kokeilun kaikille asiasta kiinnostuneille.

Toistaiseksi asemalla ei ole laitteita. Vierailevat radioamatöörit, joilla on pätevyys käyttää OG8L-tunnusta, voivat käyttää sitä valvotusti.

Mikäli vierailet Hailuodossa ja haluat käyttää asemaa ja sinulla on pätevyys käyttää tunnusta, ota yhteys Juha Lindforsiin, og8l(a)hailuoto.fi. Häneltä voit kysyä neuvoa myös radioamatööriharrastukseen ja -koulutukseen liittyvissä asioissa.