Euroopan kulttuuripääkaupunki, Oulu2026, hakee kumppaneita kulttuuriohjelmaan – hakemuksia toivotaan eri puolilta Suomea ja kansainvälisesti

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu on avannut ohjelmahaun kotimaisille ja kansainvälisille toimijoille. Haku on auki 9. joulukuuta saakka. Ohjelmahaussa haetaan erityisesti vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka edustavat tai yhdistelevät eri toimialoja. Kulttuurin käsite on laaja, joten monen eri alojen toimijat ovat potentiaalisia hakijoita. Tutustu materiaaleihin ja ilmoittaudu 19. lokakuuta klo 13 järjestettävään infowebinaarin www.oulu2026/ohjelmahaku

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulussa on kyse innostavasta, monipuolisesta ja ainutlaatuisesta kulttuuriohjelmasta, jota tekevät tuhannet toimijat Suomesta ja Euroopasta. Oulu2026 tähtää pysyvään kulttuuri-ilmastonmuutokseen ja kulttuurin tuomaan positiiviseen kehitykseen pohjoisessa Suomessa. Oulu2026-kulttuuriohjelma rakentuu kolmen eri teeman, Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla, kokonaisuuteen.

 

Nyt haetaan erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan. Vuonna 2024 avautuu ”Me olemme kulttuuria” ohjelmahaku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille.   

 

Suosittelemme tutustumaan Oulu2026 hakukirjaan ja teemoihin. 

 

Oulun kulttuurisäätiö voi myöntää projekteille sen kokonaisbudjetista pääsääntöisesti maksimissaan 50 prosentin osarahoituksen. Projektien toiminnallinen pääpaino on luonnollisesti kulttuuripääkaupunkivuodessa 2026 mutta ne voivat tarvittaessa alkaa jo edeltävinä vuosina.

 

Hakulomakkeet ja lisätietoa: www.Oulu2026.eu/ohjelmahaku sivuilla.