Autoilija, huomioi pienet lapset liikenteessä!

Hailuodossa alkaa koulu keskiviikkona, mikä tarkoittaa sitä, että liikenteessä on entistä enemmän pieniä lapsia, jotka vasta harjoittelevat liikenteen kanssa toimimista. Toimithan erityisellä varovaisuudella niin risteysalueilla kuin muutenkin liikkuessasi Hailuodossa.

Hailuodon kirkonkylällä suojateitä käyttävät koululaisten lisäksi myös Päiväkoti Onnensaaren pienet lapset. Pysäytä auto suojatien eteen, odota, että lapset ovat varmasti ehtineet ylittää tien, ja jatka matkaasi vasta sen jälkeen, kun se on varmasti turvallista.

Lapset saattavat toimia arvaamattomasti liikenteessä, joten auton kuljettajilla on iso vastuu siitä, että kohtaamistilanteet tapahtuvat turvallisesti. Huolehdi riittävän pienestä tilannenopeudesta sekä tarkkaavaisuudesta suojateillä ja kääntyessäsi, näytä tarvittaessa käsimerkein, että ylittäminen on turvallista.

Huoltajien kannattaa omalla esimerkillään opastaa lapsia oikeanlaisessa liikennekäyttäytymisessä niin kävellen, pyöräillessä kuin autolla ajaessa. Esimerkillä on valtava voima myös liikennekasvatuksessa.

Käytännön vinkkejä turvalliseen liikkumiseen löydät Liikenneturvan sivuilta:

https://www.liikenneturva.fi/liikenteessa/alle-kouluikaiset-liikenteessa/#caa98b22

Turvallista koulun aloitusta kaikille!