Tiet ja satamat

Tieasiat

Hailuodon kunnan alueella sijaitsevat seuraavat tiehallinnon hallinnoimat ja Oulun tiepiirin hoitovastuulle kuuluvat tiet:

  • Maantie 816: Luovontie – Marjaniementie
  • Maantie 8162: Pölläntie
  • Paikallistie 8674: Petsamontie
  • Paikallistie 8675: Sumpuntie

Tiehallinto vastaa näiden teiden kunnosta ja ajettavuudesta. Teiden kunnossapidolla turvataan ensisijaisesti teiden päivittäinen liikennöitävyys ja luodaan edellytykset turvalliselle liikkumiselle.

Tienkäyttäjän linjalle voit tehdä ilmoituksen äkillisestä tiestön kunnon, valaistuksen tai liikenteen ongelmasta. Linja vastaa 24 h/vrk, puh. 0200 2100.

Tiehallinnon asiakaspalvelun puoleen voit kääntyä aina, kun haluat olla yhteydessä Tiehallintoon, puh. 0206 90300. Asiakaspalvelun tehtävä on varmistaa, että saat kyselyysi tai palautteeseesi vastauksen mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluessa yhteydenotostasi, ellei asia edellytä laajempaa hallinnollista käsittelyä.

Kunnan hoitovastuulle kuuluvat Keskikylän rakennuskaava-alueen tiet:

  • Kaunakaupungintie, Sintantie, Ojakuja ja Metsäkuja
  • Osa Pölläntien valaistuksesta

Kaikki muut tiet ovat yksityisteitä, joiden hoidosta vastaavat tiekunnat ja/tai tieosakkaat.
Katso tästä ohjeita yksityistien ja maantien liittymän näkemäalueesta.

Täältä löydät talvikauden linkousurakoitsijat ja heidän yhteystietonsa.

Satamat

Hailuodon kunta ylläpitää ja hoitaa Huikun ja Marjaniemen satamia sekä vuokraa satamista venepaikkoja veneilykaudeksi toukokuun alusta lokakuun loppuun. Aikaisemmin vuokrattuja paikkoja ei tarvitse vuokrata uudelleen. Päivämaksut koskevat niitä, joilla ei ole pysyvää venepaikkaa Huikun tai Marjaniemen satamassa.

Venepaikkoja haetaan venepaikkahakemuksella, joka toimitetaan aina haettavan kauden vuoden helmikuun loppuun mennessä kunnan keskustoimistoon, Luovontie 176, 90480 Hailuoto.

Huikku

Huikun satamassa on 19 venepaikkaa ja veneenlaskuluiska. Väylän syvyys on noin 2 metriä. Vuotuinen venepaikkamaksu oikeuttaa käyttämään laitureita ja venepaikkoja vuokraussääntöjen mukaisesti.

Huikun sataman venepaikat
Peräpoijupaikka (8 kpl) 50 € + alv/kausi
Aisapaikka (8 kpl) 80 € + alv/kausi
Kylkipaikka (3 kpl) 120 € + alv/kausi
Päivämaksu 10 € + alv/alkava vuorokausi

Marjaniemi

Marjaniemen satamassa on yhteensä 56 venepaikkaa sekä veneenlaskuluiska. Väylän syvyys on noin 4 metriä. Vuotuinen venepaikkamaksu oikeuttaa käyttämään laitureita ja venepaikkoja vuokraussääntöjen mukaisesti.

Marjaniemen sataman venepaikat
Peräankkuripaikka (16 kpl) 90 € + alv/kausi
Aisapaikka (31 kpl) 100 € + alv/kausi
Kylkipaikka (9 kpl) 150 € + alv/kausi
Päivämaksu 15 € + alv/alkava vuorokausi

Sunikari

Venepaikkoja 16 kpl, veneenlaskuluiska, väylän syvyys n. 1,0-2,0 metriä. Vuotuinen venepaikkamaksu oikeuttaa käyttämään laituria ja venepaikkoja vuokraussääntöjen mukaisesti.

Sunikarin sataman venepaikat

Aisapaikka (16 kpl) 60 €+alv/kausi

Kalahalli Marjaniemessä

Kaupalliset kalastajat (I/II-ryhmä) voivat vuokrata käyttöoikeuden ja kuitata avaimen hallimaksua vastaan Marjaniemessä sijaitsevaan kalahalliin.

Kalahallin käyttömaksu kaupallisille kalastajille
Hallimaksu (halli, sosiaalitilat, varasto, sis. kylmiö- ja jäähilemaksu) 280 € + alv/vuosi/venekunta
Jäähile irtomyyntinä 0,20 € + alv/litra